Bitcoin kopen in België: waar begin je?

Je wil graag investeren in Bitcoin, maar je weet niet goed waar te beginnen? Lees hier alles over hoe je Bitcoin kunt kopen in België en wat je vooraf moet weten.

Bitcoin is één van de vele cryptovaluta op de markt. Hoewel concurrenten als Ripple XRP en Neo inmiddels ook groeien, is investeren in Bitcoin nog steeds de meest betrouwbare en gemakkelijke manier om te investeren in cryptovaluta. Wanneer je zeker bent dat je Bitcoin wil kopen, dan moet je vooraf een aantal keuzes maken.

Voordat je Bitcoin gaat kopen in België…

In België kun je online bitcoins kopen bij verschillende aanbieders. Deze aanbieders noemen we ook wel Bitcoin brokers. Bij deze brokers wissel je jouw euro’s in voor bitcoins of andere cryptomunten. Je zult dus allereerst een broker moeten zoeken.

Bitcoin brokers waar je bitcoins kunt kopen in België:

  1. Bitvavo
  2. Coinmerce
  3. LiteBit
  4. BTC Direct
  5. Bitcoin Meester
  6. SATOS
  7. Anycoin Direct
  8. Knaken

Zoals je kunt zien zijn er verschillende Bitcoin brokers op de markt. Wanneer je voor het eerst met bitcoins gaat handelen dan is het verstandig om een broker te kiezen die bereikbaar is voor problemen door middel van een klantenservice. Zorg dat deze klantenservice jouw taal beheerst.

Heb je een wallet nodig voor je bitcoins?

Een Bitcoin wallet is een hardware of software die als het ware wordt gebruikt om je bitcoins te bewaren. De bitcoins worden niet letterlijk verplaatst naar je wallet – of portemonnee – maar de wallet bevat sleutels tot de bitcoins. Een wallet bestaat in de vorm van hardware, maar er is ook veel software om de sleutels in te bewaren.

In tegenstelling tot wat velen denken, is een wallet niet noodzakelijk als je bitcoins wil kopen in België. Dit is afhankelijk van welke broker je kiest om je bitcoins mee te verhandelen.

Aan de slag met je bitcoins

Heb je een goede broker gevonden en een bedrag apart gezet om bitcoins aan te kopen? Zoek dan het juiste moment om in te stappen: de waarde van bitcoins verschilt per seconde. Bekijk de Bitcoin euro koers om de huidige waarde te bekijken.

Inhoudsopgave