Bitcoin kopen in België: waar moet je zijn en hoe?

Kom alles te weten over bitcoins kopen in België

Ook de Belgen hebben het bijzondere succes van cryptocurrency ontdekt. Munten als Bitcoin maar ook Ripple en Neo worden aan de lopende band gekocht. Wil je ook Bitcoin kopen in België, maar weet je niet goed waar te beginnen? Hier lees je alles over hoe je vanuit je eigen land cryptovaluta kunt kopen.

Bitcoin brokers en exchanges

Bitcoins kopen doe je digitaal. Het gaat immers om een digitale munt. Je kunt dus niet naar een winkel toe om je aankoop te voltooien: dit gebeurt allemaal op het internet. 

Je kunt Bitcoin en andere cryptovaluta onder andere kopen via een Bitcoin broker of cryptovaluta broker. In essentie is dit een handelaar in cryptovaluta. Sommige brokers richten zich op een enkele munt maar bij de meeste brokers kun je terecht voor meerdere soorten valuta. Bij een Bitcoin broker kun je transacties voltooien met een creditcard maar tegenwoordig kan je er vaak ook bitcoins kopen met Bancontact, iDEAL, een banktransfer, giropay of creditcard.

Bitcoin Brokers voor Belgie:

  1. Bitvavo
  2. Coinmerce
  3. LiteBit
  4. Bitcoin Meester
  5. BTC Direct
  6. Anycoin Direct

Naast Bitcoin brokers zijn er ook cryptocurrency exchanges. Dit zijn als het ware digitale beurzen voor cryptovaluta. Waar een broker met name jou helpt aan bitcoins en je kan ondersteunen bij het handelen, is een exchange een plek waar je zelf cryptomunten kunt aankopen en verkopen. Een exchange is zoals een beurs waar aandelen worden verkocht. Je doet hier investeren en loopt hierin – net als bij andere beurzen – enig risico. Het is dus niet verstandig je op een exchange gooien zonder voorkennis. Lees je altijd in.

Bitcoin en Cryptocurrency Exchanges voor België:

  1. Bitvavo
  2. Binance
  3. KuCoin
  4. BitMEX

Een wallet voor je geld

Wanneer je geld opbergt, heb je een portemonnee nodig. Dit is niet anders voor cryptovaluta. Het enige verschil is dat je crypto wallet alleen cryptovaluta kan bevatten. Sommige exchanges bieden een ingebouwde wallet aan voor je cryptomunt. Je kunt ook een eigen wallet op je computer installeren of in de vorm van hardware aanschaffen.

Inhoudsopgave