7 Bitcoin Brokers België – Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen en verkopen bij de Beste Bitcoin Brokers

Bitcoin Brokers: bitcoins kun je online kopen bij Bitcoin brokers. Bij deze online wisselkantoren kun je bitcoins kopen, verkopen, bewaren of omwisselen voor andere cryptomunten. Meestal kun je er ook andere cryptomunten kopen, zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en Bitcoin Cash. Maar wat is de beste Bitcoin broker van dit moment?

Bitcoin Brokers overzicht:

Bitcoin brokers vergelijken

Bitcoin Brokers Vergelijken
Bitcoin Brokers Vergelijken

Zoals je kunt zien zijn er veel Bitcoin brokers waar je in Belgie bitcoins kunt kopen of verkopen. Maar wat zijn nu de verschillen en waar moet je op letten bij et kiezen van een Bitcoin broker?

Welke crypto broker je kiest hangt af van je wensen:

  • betaalmethode
  • fees en transactiekosten
  • cryptomunten aanbod
  • Bitcoin wallet ja of nee

Bitcoin brokers betaalmethodes

Hoe wil bitcoins kopen? Wil je bitcoins kopen met Bancontact, creditcard, iDEAL, Sofort of via een SEPA bank transfer? De betaalmethodes verschillen per aanbieder. Hieronder zie je een handige tabel met informatie over de betaalmethodes.

BancontactSofortSEPAiDEALCreditcard
Bitvavo
BTC Direct
LiteBit
Anycoin Direct
Bitcoin Meester
Coinmerce
SATOS

Bitcoin Broker fees en transactiekosten

De meeste Bitcoin Brokers hanteren een fee van ongeveer 3% per aankoop- of verkooporder. Deze fees verschillen per aanbieder plus bij een aantal aanbieders kun je korting krijgen op de fees. Verder kunnen er transactiekosten in rekening worden gebracht. Dit zijn extra kosten om een betaling te verrichten. Bij een aantal aanbieders betaal je extra voor een storting via Bancontact, creditcard of via een SEPA banktransfer.

Bitcoin brokers die korting geven op fees:

  • Bitvavo
  • BTC Direct
  • Bitcoin Meester

Hoe meer je handelt des te hoger de korting. De korting die je kunt ontvangen bij Bitvavo en Bitcoin Meester hangt af van hoeveel je in de afgelopen 30 dagen hebt gehandeld. Deze korting wordt automatisch berekend en verrekend met de prijs.

Wat is de goedkoopste Bitcoin broker?

Met een standaard fee van 0,25% is Bitvavo de goedkoopste broker van de Benelux. Naast de lage fees kun je er extra korting op krijgen. Verder betaal je voor een storting met Bancontact, iDEAL of SEPA bank transfer geen extra transactiekosten.

Bitcoin Brokers cryptomunten aanbod vergelijking

Het aanbod van cryptocurrencies verschilt per broker. Bij alle brokers kun je Bitcoin kopen maar naast Bitcoin zijn er nog een heleboel andere cryptomunten, ook wel altcoins genoemd. In de onderstaande tabel zie je precies hoeveel cryptomunten je er op dit moment kunt kopen en verkopen.

BitcoinEthereumRippleAltcoins
Bitvavo50+
BTC Direct5
LiteBit50
Anycoin Direct26
Bitcoin Meester206
Coinmerce70+
SATOS5

Bij alle crypto brokers kun je de 3 grootste cryptomunten kopen en verkopen. Maar als je kijkt naar het totaal aantal cryptomunten die worden aangeboden dan zie je grote verschillen. Bitcoin Meester staat met stip bovenaan als we kijken naar het aantal cryptomunten die je er kunt kopen, verkopen en ook bewaren. SATOS en BTC Direct hebben het aantal cryptomunten beperkt tot alleen de 5 cryptomunten met de hoogste marktwaarde.

Bitcoin Broker – Bitcoin kopen met of zonder eigen wallet?

Bitcoins kun je opslaan in je eigen wallet maar je kunt ze ook online opslaan bij een aantal Bitcoin brokers. Maar bij welke Bitcoin broker heb je een eigen wallet nodig? Hieronder zie je precies of je een wallet nodig hebt of niet. Bij de Bitcoin brokers waar je een eigen Bitcoin wallet nodig hebt kun je de bitcoins die je koopt opslaan in je eigen account. Daarnaast is het altijd mogelijk o de bitcoins en andere cryptomunten naar je eigen wallet te sturen.

Heb ik een eigen Bitcoin wallet nodig?
BitvavoNee, je kunt de bitcoins opslaan in je account.
BTC DirectJa, de bitcoins worden direct naar je eigen wallet verstuurd.
LiteBitNee, je kunt de bitcoins opslaan in je account.
Anycoin DirectJa, de bitcoins worden direct naar je eigen wallet verstuurd.
Bitcoin MeesterNee, je kunt de bitcoins opslaan in je account.
CoinmerceNee, je kunt de bitcoins opslaan in je account.
SATOSJa, de bitcoins worden direct naar je eigen wallet verstuurd.

Bitcoin Brokers in het kort

Wat de beste Bitcoin broker voor jou is hangt af van je de wensen die je hebt. De goedkoopste Bitcoin Broker is Bitvavo en Bitcoin Meester is de Bitcoin broker met de meeste cryptomunten. Het is verstandig om bij verschillende crypto aanbieders een account aan te maken. Op deze manier kun je verschillende cryptomunten kopen en je kunt eenvoudig de prijzen vergelijken wanneer je cryptomunten gaat aanschaffen.

Beste Bitcoin Brokers 2021 België

We hebben een nieuw overzicht gemaakt met de 5 beste Bitcoin brokers van 20201 voor België. Ga naar deze lijst om te zien wat er sinds 2019 veranderd is en wat nu de beste Bitcoin brokers zijn van dit moment.

Inhoudsopgave